INFRARDEČA SAVNA

Sproščanje za dva

Treking, pohodništvo ali preprosto hoja, vseeno kako to imenujemo, vse ima skupen pomen – gibanje, ki je sproščujoče, zdravo za telo in dušo. Če pa je to v neokrnjeni naravi z blagimi turami, potem je destinacija, ki ste jo izbrali, prava za vas.

Ob prijetni utrujenosti, ki jo boste kasneje pregnali v savni, lahko doživite mir, naravo in čisti zrak v skoraj nedotaknjeni obliki.
Za vse to se je potrebno le malo potruditi, zadovoljstvo pa bo zajamčeno preseglo vaš trud.

Infrardeče savne so zaradi številnih pozitivnih lastnosti vse bolj priljubljene med uporabniki. Delujejo na principu direktnega segrevanja telesa s pomočjo sevanja infrardeče svetlobe, zato so temperature v savni nižje (25­–55 °C) in bolj prijetne za človeško telo. Infra svetloba v savni je enaka IR svetlobi sonca, ki jo občutimo vsakič, ko posije sonce, ne glede na temperaturo zraka. Človeškemu očesu je nevidna in jo občutimo kot učinek toplote.

Savna obratuje 2,5 ure na dan.

Navodila za pravilno savnanje

  • PRED VSTOPOM OBVEZNO PRHANJE  (Prhamo se iz higienskega razloga saj je v savni lahko več ljudi, hkrati pa telo ogrejemo, koža se razmasti in pore na koži se odprejo in pripravijo na izdatnejše znojenje)
  • V SAVNO VSTOPAMO POPOLNOMA OSUŠENI ( le popolnoma osušeni bomo v savni dosegli popolni učinek potenja )
  • SAVNAMO SE OD 10-15 MIN ( praviloma se savnamo toliko časa koliko nam ugaja, nikoli pa naj ne bi bilo to dlje od 15 min – navadno imamo v savni tudi peščeno uro, ki se izteče v 15 min )
  • PO SAVNANJU SLEDI PRHANJE  ( ko izstopimo iz savne je priporočljivo prhanja z mlačno vodo.Ker je telo segreto voda pa razmeroma hladna je priporočljivo, da se začnemo prhati najprej po nogah in rokah in šele na koncu  po celotnem telesu, da ne pride do prevelikega šoka za telo )
  • POČITEK 10-15 min ( po prhanju prija in je priporočljiv počitek pri čemer je priporočljivo, da pijeme čim več tekočine saj smo jo z savnanjem kar precej izločili iz telesa)