CENTER ROGLA

Sprehod po pohorskem gozdu požene krepčilno energijo po telesu, hkrati pa umiri duha in sprosti misli. Če želite aktivne preživeti nekaj dni, se odmakniti od skrbi, vas bodo poti skozi gozdove, jase in travnike zagotovo očarale. Ker je Pohorje kot planota, so poti po njej razmeroma lahke in tako primerne za vsakogar.

Od apartmajske hiše Janki in Metka lahko brez oklevanja odidete na več različno dolgih in zahtevnih poti.

Od apartmajev se lahko podate do centra Rogla, pot ni zahtevna in traja 35 minut. Usmerite se proti severu in po uhojeni poti z markacijami že po nekaj minutah priključite na cesto za Roglo. Ta vas pripelje do hotela Natura, nato pa lahko izbirate med prostim sprehajanjem med pašniki po okolici ali pa se odločite za kakšno drugo aktivnost.

Pot je lahka 35 minut.

KMETIJA MATIC

Pot do domačije Matic je nekoliko daljša. Od apartmajske hiše Janko in Metka zavijete proti zahodu po gozdni vlaki in se po približno 400 m spustite do gozdne ceste. Tam nadaljujete pot v dolžini 2 km. Ko pridete do križišča, kjer je nameščene krmišče za divjad, zavijete desno in se po cesti vzpenjate v smeri zahod. Vzpenjamo se približno 1,5 km do obračališča. Tu se usmerimo rahlo v levo po gozdni vlaki, kjer se po 200 m priključimo na gozdno pot. Ta poteka po rebri proti zahodu. Po približno 1 km naletimo na izvir Pake. Od tu se pot prične spuščati navzdol proti lovski opazovalnici, kjer zavijemo desno v smer sever.

Po 500 m prispemo na rob pašnika kmetije Matic (kmetija ni naseljena). Tukaj je primerno mesto za počitek, malico, kjer se prepustimo lepemu razgledu na Uršljo goro, Peco, Mislinjsko dolino in Kamniško Svinjske Alpe.

Od tu se lahko vrnemo nazaj ali pa pot nadaljujemo v smeri zahoda po gozdni cesti, ki pelje na Roglo. Na robu gozda v smeri zahod ostro zavijemo desno po gozdni vlaki na navzgor ter po 800 m pridemo na planoto. Od tu pa po vrhu slemena nadaljujemo približno 3 km in priključimo na cesto za Roglo. Na tej točki zavijemo ostro desno smer jug in po rahlem spustu 15 minut , pridemo na izhodišče.

Pot  je 4 ure srednje težka.

VAS SKOMARJE

Obiščite najvišje ležeče strjeno naselje Skomarje. Od apartmaja Janko in Metka vas pot pelje proti jugo-vzhodu. Po markirani poti se od apartmaja spustimo levo po gozdni vlaki vse do vasi Skomarje, kjer je   rojstna hiša ljudskega pesnika Jurija Vodovnika in cerkev Sv.Lombrata. Od tu se po isti poti vrnemo nazaj.

Pot je srednje težka 2,5 ure.

KOLESARJENJE – DO KOČE NA PESKU

Od apartmaja Janko in Metka se po gozdni cesti vrnemo nazaj na glavno cesto za Roglo. Zavijemo levo ter se po 1 km vzpona pripeljemo do centra. Pot nadaljujemo do Koče na Pesku, se tam okrepčamo in se po isti poti vrnemo nazaj. Pot traja 1,5 ure.

KOLESARJENJE – KROŽNA POT DO CENTRA ROGLA IN NAZAJ

Od apartmajske hiše se v smeri zahod po vlaki navzdol po približno 400 m priključimo na utrjeno gozdno pot. Po približno 2 km v križišču zavijemo desno v hrib in po 1,5 km priključimo na gozdno pot, ki nas pelje mino označenega izvira Pake. Sledi krajši spust na obronke pašnika in domačije Matic (kmetija ni naseljena). od tu nadaljujemo po gozdni cesti v smeri Rogle. Po 4 km se cesta odcepi desno na Roglo. Nadaljujemo naprej do tekaških terenov ter se preko njih vrnemo do hotela Planja. Od tu se usmerimo na asfaltirano cesto, kjer se spustimo približno 1 km ter priključimo na desno na gozdno cesto. Ta nas pripelje nazaj na izhodišče.

Pot je srednje težka in traja 2,5 ure.

ZIMSKE DEJAVNOSTI PRI APARTMAJIH

Možnost sankanja, krpljanje, za nekoliko zahtevnejše pa tudi sprehodi z tekaškimi ali turnimi smučmi

KONTAKTIRAJTE NAS IN

rezervirajte si prijeten oddih

Rezervacija